iPhone-stöld eller en felaktig telefon skickar larmklockor. Det är därför Find My-appen på din iPhone och iPad är en så viktig säkerhetsfunktion. Från iOS 13 och framåt sammanfogade Apple Find My iPhone och Find My Friends till denna enda app.
Find My är en viktig radar för att minska dina "förlorade och hittade" olyckor. Det är också ett viktigt nav att dela din plats med vänner och familj. Men det är också en funktion som du bör stänga av när du säljer eller ger bort din iPhone.
Först låt oss svara varför; Vi tittar sedan på hur du stänger av Find My på din iPhone eller iPad.
Varför ska du stänga av “Hitta min” när du säljer en iPhone?
Det finns tre skäl att stänga av Find My när du säljer din iPhone, ger upp den för återvinning eller överlämnar den till en vän eller familjemedlem:
- Du kan inte återställa iPhone eller iPad till sina ursprungliga fabriksinställningar utan att inaktivera Find My.
- Alla med ditt Apple-ID och lösenord kan spåra dig genom att hitta min app på iCloud.
- Aktiveringslås slås på för att låsa din enhet när du aktiverar Find My, vilket innebär att köparen inte kan använda den.
Det är därför du måste se till att inaktivera funktionen innan du vidarebefordrar din enhet eller skickar in den för service. Du kan stänga av Find My från appen, såväl som på distans från iCloud, genom att koppla bort din enhet från ditt Apple-konto.
Hur du stänger av Hitta min iPhone
De Hitta min app Vad är "Hitta min" -app i iOS 13? Allt du behöver vetaLär dig hur du använder Find My-appen i iOS 13 och utnyttjar dess fantastiska funktioner. Läs mer finns som ett dedikerat verktyg på din iOS-enhet. I iOS 13 kombinerades Find My Phone och Find My Friends till en enda app. Nu kan du använda den för att dela din plats, markera en enhet som förlorad och radera dina data på distans.
Men för att stänga av den måste du gå till en annan plats: inställningar menyn på din iPhone:
- Öppna inställningar.
- Klicka på Apple ID-banners med ditt namn (det första objektet på skärmen Inställningar).
- Bläddra ner till Hitta min på nästa skärm.
- Klicka nu på Hitta min iPhone / iPad. Växla Hitta min iPhone / iPad skjutreglaget till läget av.
- Du måste ange ditt Apple-ID och lösenord för att stänga av Find My iPhone.
- Hitta min iPhone kommer nu att inaktiveras för denna iOS-enhet.



Om du planerar att sälja enheten kan du nu återställ din iPhone till fabriksinställningarna Hur fabriksinställs din iPhone och iPadUndrar du hur du återställer din iPhone eller iPad från fabrik? Så här säkerhetskopierar, återställer och återställer du din iOS-enhets data enkelt. Läs mer . Gör detta med Inställningar> Allmänt> Återställ> Radera allt innehåll och inställningar. Det är dock en bra idé att först logga ut från iCloud helt genom att trycka på Logga ut längst ner i Apple ID, som du kan komma åt genom att trycka på ditt namn högst upp på inställningar.
Hur du inaktiverar Find My From iCloud
Du kan inte inaktivera bara Find My-tjänsten från iCloud. Innan du ger din enhet till någon måste du logga in i iCloud och radera allt innehåll och inställningar. Detta raderar helt och hållet allt på din iPhone, tar bort det från det länkade Apple ID och stänger av Find My.
Om du använder tvåfaktorautentisering på ditt Apple-IDfår du en verifieringskod på dina Apple-enheter som ett extra lager av säkerhet när du loggar in i iCloud från en webbläsare. Du kan också logga in Hitta min iPhone direkt på webben.
Använd samma Apple-ID och lösenord som är länkat till den telefon du säljer och följ stegen nedan. iCloud visar kartan med din iPhone:
- Klicka på rullgardinspilen bredvid Alla enheter längst upp på kartan och välj den specifika enheten från listan.
- Klick Radera iPhone i rullgardinsmenyn som visas för den specifika enhet du valt. Eftersom du är ägare till Apple-enheten och vill ge bort den, ange inte ett meddelande eller nummer här.
- Om din telefon är avstängd, kommer en återställningsprompt att visas i nästa start. Telefonen raderas på distans och du får ett e-postmeddelande efter det att det har slutförts.
- När din enhet har raderats klickar du på den gröna länken som säger Ta bort från kontot.
Enheten raderas och återställs nu. En annan användare kan nu aktivera den efter att ha slutfört stegen på Ställ in din iPhone skärm.
Notera: Den fulla uppsättningen av iCloud-funktioner inkluderar Find My iPhone. Om du inte ser Hitta min iPhone när du besöker iCloud.com på din dator har ditt konto bara åtkomst till iCloud-funktioner på webben. Logga in iCloud på din Apple-enhet från att använda Find My iPhone inställningar.
Stäng av Hitta min iPhone utan Apple-ID
Du kan inte göra såhär.
Hitta mina på dina Apple-enheter är inte bara en återställningsfunktion utan också ett säkerhetslager. Ditt Apple-ID är kärnan i det, som skyddar din enhet vid stöld eller förlust. Apple Support ger dig några sätt att göra återställa eller återställa ditt Apple-ID Har du glömt ditt Apple-ID eller iCloud-lösenord? 6 sätt att återställa denHar du glömt ditt iCloud-lösenord? Så här återställer du ditt konto om du har glömt ditt Apple ID-lösenord och inte kan logga in. Läs mer vid ett minnesfall.
Sälj inte din iPhone förrän den är låst upp
Om du fortfarande har Hitta min aktiverad eller inte återställer din iOS-enhet är den inte redo att säljas. Håll utkik efter dessa två tecken:
- När enheten inte har kopplats från ditt iCloud-konto, kommer Aktiveringslås skärmen visas under installationsprocessen.
- Om du inte har raderat all data på telefonen ser du lösenordslåset eller startskärmen vid start. Se till att du ser Ställ in din iPhone skärmen när du slår på enheten.
Radera alltid allt innehåll och ta bort enheten från ditt iCloud-konto innan du ger det till någon. Annars måste personen du ger den kontakta dig och be dig göra det på distans från ditt iCloud-konto.
Naturligtvis kan du vara på andra sidan av ekvationen och stöta på en förlorad telefon. Här är några steg du kan ta returnera en förlorad iPhone till dess rättmätiga ägare Hittade du en förlorad eller stulen iPhone? Här är vad du ska göraHittade du en förlorad eller stulen iPhone? Så här kan du försöka låsa upp en förlorad iPhone och returnera den till dess rättmätiga ägare. Läs mer .
Affiliate Disclosure: Genom att köpa de produkter vi rekommenderar hjälper du att hålla webbplatsen vid liv. Läs mer.
Saikat Basu är vice redaktör för Internet, Windows och produktivitet. Efter att ha tagit bort smutsen från en MBA och en tio år lång marknadsföringskarriär brinner han nu för att hjälpa andra att förbättra sina berättelser. Han letar efter den saknade Oxford-komma och hatar dåliga skärmdumpar. Men idéer om fotografi, Photoshop och produktivitet lugnar hans själ.